Rojene gasilke

mladinkePgdZa nami so težki, delavni, divji, adrenalinski, vztrajni, a vseeno najlepši, veseli in nepozabni meseci. Dvorske gasilke smo lanskega junija na regijskem gasilskem tekmovanju za memorial Matevža Haceta dosegle 1. mesto ter tako pridobile naziv najboljše ekipe mladink na dolenjskem. S tem nazivom smo se uvrstile tudi na državno gasilsko tekmovanje. Prvo mesto smo letos osvojile tudi na občinskem gasilskem tekmovanju v Žužemberku, ki je potekalo 10. maja.

Sledili so živčni tedni – tedni pred državnim tekmovanjem. Treninge smo imele skupaj s sodniki ter drugimi društvi GZ Novo mesto.

Državno tekmovanje je potekalo 17. maja 2014 v Ormožu. Po naporni vožnji in čakanju na izvedbo, smo vajo opravile po najboljših močeh, prav tako tudi vajo razvrščanja in teste. Od udeleženih najboljših 49 slovenskih ekip smo dosegle odlično 7. mesto in zlato značko. Z rezultatom nismo bile ravno zadovoljne, saj vemo, da znamo pokazati še mnogo več. Kljub temu smo tekmovanje zapustile pokončno in dan ohranile v najlepšem spominu.

V seriji gasilskih tekmovanje nas je čakala še zadnja preizkušnja. Omenjeno tekmovanje je potekalo zadnji dan v maju na poligonih vojašnice v Bršljinu. Na poligon smo stopile z veliko mero samozavesti ter tako ponovno stopile na najvišjo stopničko.

Za nami so prelepi meseci in leta v pionirskih in mladinskih enotah. Posebna zahvala velja našim mentorjem, ki so nam vlivali pogum ter nas podpirali na vsakem koraku. Pokazali so nam, da smo nerazdružljiva ekipa ter nam pomagali uresničiti otroške želje, ki so se porodile prav ob opazovanju nekdanjih mladink: »Postati gasilka!«. Hvala vsem, ki ste nas že kot majhne punčke, ki so vedno, ob gledanju starejših dejale: »Tudi jaz bi bila enkrat na njihovem mestu!«  učili prvih gasilskih vaj, nepozabnih štafet ter drugih gasilskih veščin. Nad nami niste izgubili potrpljenja, kljub temu, da so bili dnevi, ko nam vaja ni šla od rok, dnevi, ko so tekle solze, ker smo bile jezne same nase, bili pa so tudi dnevi, ko smo nasmejane do ušes prepevale in urno ter lahno opravile vajo. V vašem, sicer zelo redko povzdignjenem glasu je bilo vedno slišati misel »Moje punce obvladajo!«. Po vaši zaslugi ponosno povemo kod smo in komu pripadamo, zato vam brez težav priznamo, da naše srce bije za eno in edino Prostovoljno gasilsko društvo Dvor.

mladinke PGD Dvor