Trdo delo Smart robotkov obrodilo sadove

V sobota, 27. 1. 2024, smo se z ekipo, Smarti Robotki, odpravili na regijsko tekmovanje Izzivalci First lego Liga, ki je v letošnjem letu naslovljena kot Mojstrovina. Tekmovanje je potekalo v skupini C v konkurenci 15-ih ekip.

Mesto v naši ekipi so si zaslužili učenci, ki so resno pristopili k delu že takoj na začetku leta in so svoj prosti čas namenili razvijanju novih idej, piljenju rešitev (konstrukcija in programiranje robota) ter izdelavi projekta. Še posebej smo bili uspešni pri projektu, saj so z idejo Izdelajmo info točko za naš kraj, naredili aplikacijo za androidne mobilne naprave, ki obiskovalce informira o znamenitostih v našem kraju, možnosti rekreacije in razvijanje hobijev v naravi. S to aplikacijo, ki še ni uradno objavljena želimo, da bi privabili v naše kraje ljudi, ki želijo kvalitetno preživeti prosti čas.

Ekipa je zaključila predstavitev projekta s sloganom:

» Pridi v dolino reke Krke in razišči skrite kotičke Suhe krajine in doživetja, ki ti jih ponuja.«

Tudi na robotski mizi so se člani ekipe izkazali, saj so se kljub neljubim težavam bodrili, izboljševali rezultat iz tekme v tekmo in na koncu dosegli 285 točk na robotski mizi.

Ves trud in vrednote, ki smo jih gojili tekom naših srečanj je pripeljalo našo ekipo v finale Odprtega  državnega prvenstva – FINALE FIRST LEGO Liga Challenge Alpe Adria MASTERPIECE, ki bo v soboto, 16. marec 2024, v Zeleni dvorani in OŠ Puconci.

Ekip Smarti Robotki sestavljajo:

Žiga Novak-glavni programer robota in tehnik na robotski mizi

Žiga Resnik- konstruktor, tehnik na robotski mizi

Nejc Miklavčič-programer aplikacije in konstruktor

Urban Iskra-tehnik na robotski mizi in konstruktor

Maj Jefim- dizajner in programer aplikacije

Tevž Jefim- programer aplikacije

Sara Krajnčič-delo na projektu vodja vrednot

Luka Vovk-vodja projekta, programer in tehnik na robotski mizi.

Zahvala tudi somentorju, Dejanu Jefim, za vso pomoč ter hišniku, Janiju Drab, ki je izdelal leseni podstavek za tablico, ki predstavlja našo info točko.

OŠ Žužemberk (Helena Smrke)