V duhu sodelovanja in povezovanja

Junijsko sončno sobotno dopoldne smo organizirali dogodek, kot ga na Dvoru še ni bilo. Poimenovali smo ga »Sobotno druženje Suhokranjcev«.

Skupaj smo združili moči Kulturno društvo Dvor in Krajevna organizacije Rdečega križa (KORK) Dvor.  Za skupno sodelovanje smo povabili posameznike ustvarjalce iz Suhe krajine, da se pokažejo s svojimi unikatnimi izdelki in jih predstavijo na tržnici: Moji unikatki Anita Kuhelj, Leseni izdelki Polhek Franc Barle, Pika in pike Majda Turk, avtorica knjig Tatjana Hren, Nakit zate Saša Štravs, Pletenje košar Franc Perko iz Ambrusa.

Glavna nit dogodka je bil skrb za zdravje ter druženje Suhokranjcev. Marljive medicinke Saša, Katja in Mateja ter Lara so izvedle meritve tlaka in krvnega sladkorja ter orientacijske meritve holesterola. Kdor je želel oz. še ni vedel katero krvno skupino ima, pa je lahko izvedel tudi to. Za pogovor ali posvet je bila na voljo tudi prijazna, nasmejana in vselej strokovna zdravnica Slađana Smrzlić. Glede na njeno razpoloženje kakšnih sumov na težke ali neodkrite diagnoze ni bilo. Posamezniki so lahko svoje spretnost preverili tudi pri ravnanju z napravo za oživljanje – defibrilatorjem. Dobronamerne nasvete sta delila zakonca Jani in Nataša Kranjc.

Sobotno druženje na Dvoru je bilo zelo uspešno. Prijeten prostor v središču Dvora pri fontani je lepo zaživel. Opravljenih je bilo preko 60 meritev. Tudi stojnice so bile dobro obiskane, promocija ustvarjalcev je bila uspešna, razpoloženje vseh nas pa tudi.

Glede na odziv obiskovalcev in tudi ustvarjalcev bo potrebno take dogodke še ponoviti.

 

Jadranka Meglen, idejna vodja in organizatorica dogodka, članica KD Dvor