Dnevno okuženih vse manj - Suhokranjske novice
Dnevno okuženih vse manj, 23. 04. 2020

Vir: COVID-19 sledilnik

Širjenje okužb s Covid-19 se počasi umirja. Število novih primerov v naši državi je iz dneva v dan manj, a določeni ukrepi še vedno veljajo. Še vedno velja omejitev gibanja znotraj meja občin z nekaterimi izjemami, na javnih mestih je obvezno nošenje zaščitnih mask in razkuževanje rok, obvezno je držanje varnostne razdalje …

Vlada RS je na podlagi Odloka o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji s ponedeljkom sprostila nekatere ukrepe in tako omogočila nekaj novih izjem. Odprte so lahko:

  • prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno – inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo,
  • specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles,
  • kemične čistilnice in servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja tehničnega blaga,
  • servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (na primer vulkanizerske, avtoličarske, avtokleparske, delavnice za popravilo koles),
  • storitve, ki se opravljajo na prostem in pri katerih se lahko zagotovi, da ne prihaja do stikov s potrošniki (na primer vrtnarske storitve, krovska dela, fasaderska dela),
  • osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki,
  • športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

4. maja odpirajo svoja vrata še:

  • prodajalne do velikosti 400 m2 prodajnega prostora, z izjemo prodajaln v trgovskih centrih,
  • frizerski in kozmetični saloni,
  • saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali.

V prodajalnah z neživilskim blagom in manjših prodajalnah lahko nakup v času od 8.00 do 9.30 opravijo izključno ranljive skupine (na primer invalidi, starejši od 65 let, nosečnice). Starejši od 65 let lahko opravijo nakup samo v tem času. Potrošnik, starejši od 65 let, po potrebi izkazuje svojo pravico do nakupa v tem rezerviranem terminu z osebnim dokumentom.

Pri opravljanju dejavnosti je še vedno potrebno upoštevati vsa navodila Ministrstva za zdravje ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja