Nič več omejitve gibanja - Suhokranjske novice
Nič več omejitve gibanja, 29. 04. 2020

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela sklep, ki s 30. aprilom odpravlja omejitev gibanja znotraj občin. Prav tako lahko ranljive skupine ponovno nakupujejo tekom celotnega delovnega časa. Ponovno so odprte knjižnice, muzeji in galerije.

V ponedeljek, 4. maja sledi zagon tudi drugih aktivnost. Dovoljena bo strežba na terasah in vrtovih gostinskih lokalov (na prostem), storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti ter izdelava ključev, storitve na področjih fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstvo in zlatarstvo. S ponedeljkom bodo dovoljeni tudi bogoslužni obredi.

Pri vseh aktivnostih je še vedno potrebno uporabljati zaščitno opremo in upoštevati vse zaščitne ukrepe po navodilih Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (uporaba razkužil, mask, varnostna razdalja …).

RZ

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja