Do Vinkovega Vrha in Stavče vasi kmalu po novi cesti - Suhokranjske novice
Do Vinkovega Vrha in Stavče vasi kmalu po novi cesti, 05. 05. 2022

V mesecu maju se je pričel rekonstrukcija izjemno nevarnega cestnega odseka do Vinkovega Vrha, ki bo trajala predvidoma do začetka julija. V tem času bo na odseku popolna zapora, obvoz pa je urejen s prometno signalizacijo. Občina Žužemberk je na javnem razpisu izbrala najugodnejšega ponudnika, Eltim d.o.o., ki bo rekonstrukcijo opravil za malo manj kot 150 tisoč evrov, vključno z davkom na dodano vrednost.

Rekonstrukcijo ceste z gradnjo primarnega vodovoda pa bo deležna tudi makadamska cesta med Jamo in Stavčo vasjo. Primarni cilj projekta je ukinitev močno dotrajanega cevovoda preko reke Krke, ki zaradi velikih vodovodnih izgub in visokih stroškov sanacij okvar predstavlja veliko breme za občinski proračun. Vrednost projekta z asfaltno prevleko, vključno z davkom na dodano vrednost, bo približno 400 tisoč evrov. Dela se bodo začela v maju in bila zaključena še pred občinskim praznikom. Tudi na tem odseku bo veljala popolna zapora ceste.

RZSe strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja