Vaščani uredili ekološka otoka - Suhokranjske novice
Vaščani uredili ekološka otoka, 07. 06. 2022

V spomladanskih mesecih smo vaščani Stavče vasi dokončno uredili dva ekološka otoka; enega s prav posebno postavitvijo. S pomočjo Občine Žužemberk, ki je prispevala pesek, cement in deske smo izdelali podstavke in škarpo ter nanjo postavili leseno ograjo. Vaščani smo poleg dobre volje in prostovoljnega dela kupili še armaturne mreže, železno konstrukcijo za ograjo, barvo, pločevinaste obrobe in nekaj drobnega gradbenega materiala. Ker vas še nima javne razsvetljave smo se odločili tudi za nakup solarne svetilke, ki razsvetljuje nov ekološki otok.

Za posluh in pomoč pri urejanju ekoloških otokov se iskreno zahvaljujem županu in vaščanom. Skupaj smo naredili dobro delo, ki je v ponos tako Občini Žužemberk, kot tudi Stavči vasi.

Besedilo in fotografije: Rok ZupančičPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja