Uspešna gasilska mladina

V soboto, 4.6.2022 je v Mirni Peči potekalo Pionirsko in mladinsko gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Novo mesto. Gasilsko poveljstvo občine Žužemberk so zastopale enote iz PGD Dvor, Ajdovec, Reber in Šmihel. Na tekmovanju so svoje znanje prikazale tri ekipe PGD Dvor.  Pionirke so dosegle 2. mesto, mladinke 3. mesto in mladinci 11. mesto. Dvorske mladinke in pionirke so se s tem rezultatom uvrstile na regijsko tekmovanje, ki bo septembra v Šentjerneju. Prav tako tudi mladinci PGD Reber z osvojenim 2. mestom.

Za dosežene rezultate čestitke vsem mladim gasilcem in mentorjem.
Mladinska komisija PGD Dvor
foto: PGD Dvor in PGD Reber
PGD Reber tekmovanju članov:
Naporen vikend smo člani zaključili z udeležbo na 50. Avtorally-u. Člani A so dosegli 3. mest. Ekipa članov B pa je osvojila 7. mesto. Tekmovanja starejših gasilcev so se udeležili tudi naši veterani, ki so osvojili 10. mesto. Čestitke vsem tekmovalnim enotam. Članom A pa srečno na regijskem tekmovanju, ki bo 18. septembra.
Mladinka Teja Štravs o tekmovanju:

V soboto smo se tri skupine mladih gasilcev in gasilk odpravile na področno gasilko tekmovanje v Mirni Peči. Tekmovali smo z eno ekipo pionirk, eno ekipo mladincev in eno ekipo mladink. Ekipe smo se kljub temu, da smo dan prej še menjali pozicije v ekipah dobro odrezale. Pionirke so v njihovi starostni kategoriji zasedle 2. mesto in odlično opravile vajo. Mladinke smo bile najbolje uvrščene v naši starosti kategoriji in zasedle 3. bronasto mesto. Mladinci pa so vajo opravili ter zasedli 11. mesto. Ekipa mladink in pionirk se bo septembra letos preizkusila na regijskem tekmovanju v Šentjerneju. Z gasilskim pozdravom »NA POMOČ«.