Starogorjani prijetno presenetili jubilanta - Suhokranjske novice
Starogorjani prijetno presenetili jubilanta, 09. 04. 2014

tofVinogradniki in domačini Stare gore nad Dvorom že najdejo kakšen poseben vzrok, da pripravijo družabno srečanje, kjer se malo poveselijo, predvsem pa izmenjajo bogate izkušnje.

Tokrat so se že 29. marca zbrali pred Anžlinovo zidanico, v goste pa povabili Toneta Fornezzija – Tofa, ki je kmalu za tem praznoval osemdeset let nadvse ustvarjalnega življenja. Jubilantu se je pridružil še znani slikar France Slana, ki živi in ustvarja na Krki in mu ob tej priložnosti podaril svojo sliko. Tofa pa so posebej presenetili njegovi prijatelji, ki so pred več kot sedemdesetimi leti po ljubljanski Šiški skupaj trgali hlače. Med njimi tudi kardiolog prof. dr. Miran F. Kenda. Vidno ganjen je iz rok organizatorja Stanka Bradeška prejel skulpturo konjske glave kiparja Bojana Štineta.

Gostitelji so vedeli, da je Tof pred petindvajsetimi leti svojemu prijatelju invalidu na vozičku tetraplegiku Jožetu Globokarju (tudi Dolenjcu) izpolnil skoraj neuresničljivo željo. V avgustu 1989 so ga namreč gorski reševalci iz Mojstrane (iz Kredarice) ponesli na vrh Triglava. Zato so na srečanje povabili tudi njega. O tem neverjetnim podvigom jim je povedal nekaj takratnih nepozabnih vtisov. Veselo druščino pa so obiskali tudi župan Občine Žužemberk Franc Škufca, podžupan Jože Šteingel in predsednik uprave Kolpa d.d. Mirjan Kulovec.

Jože GlobokarPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja