Rebeka Perko, »mojstrica čopiča« - Suhokranjske novice
Rebeka Perko, »mojstrica čopiča«, 05. 04. 2014

rebekaPerko (19)Po »mojstru čopiča«, Alešu Zaletelju ponovno predstavljamo en suhokranjski talent –  Rebeko iz Žužemberka.

Mlada umetnica je bila že v osnovni in srednji šoli velika ljubiteljica likovne vzgoje, a doma ni nikoli zares posegla po čopičih. S slikanjem se je aktivno začela ukvarjati šele pred dvema letoma. Rebeka večinoma slika na platno z akrilnimi in oljnimi barvami, med njenimi izdelki pa se najdejo tudi čudovito poslikane skodelice. Najraje slika naravo in tihožitje in kot pravi sama, je velika ljubiteljica močnih in živih barv. Ustvarjalni kotiček si je za enkrat uredila s svoji sobi, letos pa načrtuje slikati tudi v naravi.

Trenutno ima nekaj del razstavljenih v prostorih Ustne medicine na Nazorjevi ulici  v Ljubljani. To je tudi njena prva razstava. Svoja dela pa objavlja tud v »Ustvarjalnici« na facebooku.

Rebeka pravi, da bo z ustvarjanjem zagotovo nadaljevala, saj se pri tem sprošča in neizmerno uživa. Mimogrede, riše tudi po naročilu.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja