Rekonstrukcija ceste skozi Dvor še letos - Suhokranjske novice
Rekonstrukcija ceste skozi Dvor še letos, 18. 08. 2020

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je pred dnevi na portalu javnih naročil objavila razpis za izgradnja hodnika za pešce z rekonstrukcijo regionalne ceste Dvor – Soteska na območju naselja Dvor. Rok za prijavo je 17. 9. 2020. Če nad izbiro izvajalca ne bo pritožb, bo gradnja stekla še pred koncem letošnjega leta.

Projekt načrtuje celovito zamenjavo obstoječe voziščne konstrukcije v dolžini 430 metrov. Sočasno bo izvedeno polaganje javne razsvetljave, vodovoda, optičnega kabla, fekalne kanalizacije ter meteorne kanalizacije z odvodnjavanjem in drenažo. Na novo se bo ob levi strani izvedel nov pločnik, na desni strani pa podporni in oporni zidovi. Uredili se bodo vsi uvozi k stanovanjskim objektom ter uvoza do bencinskega servisa in gostišča Štupar. Postavljena bo tudi nova talna in vertikalna prometna signalizacija.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja