Dvanajstič romali k Mariji Pomagaj - Suhokranjske novice
Dvanajstič romali k Mariji Pomagaj, 18. 08. 2020

Sedmerica pohodnikov, med katerimi sta tudi župan Jože Papež in sodelavec Vlado Kostevc, se je v četrtek odpravila na več kot sto kilometrski pohod k Mariji Pomagaj na Brezje. Tri in pol dnevni pohod se bo zaključil z nedeljsko sveto mašo v cerkvi Marije Pomagaj.

Pobuda za romanje izhaja iz krogov Konjerejskega društva Suha krajina. Tedaj je društvu predsedoval zdajšnji župan Jože Papež, ki je tudi idejni vodja, organizator (zadnji dve leti je organizator Andrej Murn) in vsakoletni udeleženec romanja. Pot je zaradi svoje dolžine precej zahtevna, a s pomočjo dobrih ljudi na znanih postojankah lahko dosegljiva.

Pohod se je pričel v četrtek ob poldnevu. Cilj prvega dne je bila Polica pri Grosupljem, drugega Medvode in tretjega Podbrezje. V nedeljo zjutraj jim je preostalo le še nekaj korakov in že so prispeli na cilj. Tam so romanje zaključili s sveto mašo in zasluženim kosilom, nato pa so se s kombijem vrnili domov. Romarjem je podporo med potjo izkazal tudi podžupan.

Rok Z.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja