Pomagajmo: Skodelica vode nas nič ne stane, mnogim živalim pa lahko reši življenja - Suhokranjske novice
Pomagajmo: Skodelica vode nas nič ne stane, mnogim živalim pa lahko reši življenja, 20. 08. 2020

V trenutnem poletnem času razmišljamo predvsem o naših počitnicah in o brezskrbnih dneh nekje ob osvežujoči vodi ali v hribih in v hladni senci. Ob tem pa ne smemo pozabiti na živali. Smo namreč v času hitrih, visokih temperatur, času neviht in neurij. Ta čas, hitro spreminjajočih se vremenskih razmer, živalim ne prizanaša. Zato ob večjih neurij pomislite na pse na verigah in jim zagotovite primerno in varno zatočišče. Tudi prostoživeče živali imajo nemalo težav v vročih dneh, predvsem pri iskanju sveže vode. Za te živali lepo skrbijo lovske družine, ki po gozdovih nastavljajo vedra z vodo za srne, lisice, zajce in druge živali.

Kaj pa lahko stori vsak izmed nas? Okoli hiše, bloka, hleva, senika lahko v senco nastavimo nekaj posod s svežo vodo, ki jo seveda redno menjamo. Skodelica vode nas nič ne stane, mnogim živalim pa lahko reši življenja. Muce, ptički, čebele in ostale živali, ki so prepuščene same sebi vam bodo nadvse hvaležne!

Jadranka Meglen, za Suhokranjske poti

Vir foto: internet simbolična slikaPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja