Pohod in tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško - Suhokranjske novice
Pohod in tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško, 27. 06. 2020

Območno združenje slovenskih častnikov Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Straža, Šmarješke Toplice, Šentjernej, Škocjan in Žužemberk, je tudi letos organiziralo že 21. tradicionalni pohod na Plešivico in streljanje z malokalibrsko puško za pokal župana Občine Žužemberk.

V streljanju se je preizkusilo 27 moških, 4 ženske in dva otroka. Vsak strelec je imel na razpolago sedem strelov in 70 možnih krogov. Pri otrocih je bil najboljši Resnik Žiga s 54 krogi, drugi je bil njegov brat Anže z 39 krogi. V ženski kategoriji je bila najboljša Jolanda Jarc s 64 krogi, drugo mesto je pripadlo Nini Jarc z 62 in tretje mesto Ivanki Banko s 60 krogi.

Pri moških so kar trije strelci dosegli po 65 krogov od 70 možnih. Prvo mesto pa je pripadlo županu Jožetu Papežu, ki je zadel kar petkrat v sam center tarče, drugi je bi Jure Mirtič s štirimi zadetki v center tarče in tretji Branko Tušar s tremi zadetki v center tarče.

Sam pohod je trajal dobre tri ure. Pohodnike je v hladni senci pri koči Lovske družine Plešivica Žužemberk, ob prijetnem zaključku z malico in pijačo, za vztrajnost na poti nagradil tudi čudovit pogled na našo prelepo Suho krajino zavito v poletne meglice.

Darko PuceljPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja