Naravoslovni dan v 1. razredu: DAN ZEMLJE - Suhokranjske novice
Naravoslovni dan v 1. razredu: DAN ZEMLJE, 02. 05. 2021

Dan Zemlje je praznik vseh zemljanov. Vsako leto se bolj zavedamo pomena planeta, ki nam nudi vse. Letošnje vodilo, ki ga vsako leto razglasi organizacija earthday.org, je »Obnovimo naš planet«. Tam so tudi zapisali, da je izobrazba temelj za napredek. In, ker se zavedamo, da vedenje in ukrepanje vsakega posameznika šteje, smo dan Zemlje obeležili tudi v 1. razredu.

Delo je potekalo na daljavo. Učenci so dobili navodila za veliko različnih dejavnosti, s katerimi so krepili pravilen in odgovoren odnos do našega planeta.

Tako so učenci:

  • pospravljali svoje sobe,
  • urejali okolico doma,
  • se sprehodili po vaseh in čistili odpadke,
  • sejali in sadili nove rastline,
  • ob izdelavi plakatov razmišljali o dobrih delih za naš planet
  • ustvarjali iz naravnih materialov,
  • prisluhnili pravljici Zemlja je dobila vročino …

Louise L. Hay je zapisala: “Zemlja človeštva ne rabi za preživetje. Preden smo prišli na ta planet, je šlo materi Zemlji kar dobro. Če je ne bomo ljubili, bomo izgubljeni.” Včasih se zdi, da se tega vse premalo zavedamo. Zato so priložnosti, kot je mednarodni dan Zemlje, odlične, da se spomnimo, kako pomembno je, da za našo Zemljo poskrbimo, in da vsak posameznik lahko prispeva kamenček v mozaik zdravega in lepega planeta.

Zapisala: Katarina Vrhovec, prof.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja