Dan za otroški nasmeh pri gostišču Koren

Dne 29. 8. 2019 med 9. In 16. uro je Gostišče Koren v Žužemberku v sodelovanju s CSD Novo mesto že drugo leto zapored organiziralo Dan za otroški nasmeh za otroke iz socialno ogroženih družin.

Ob 9. uri se je 25 razigranih, hvaležnih in življenja polnih otrok v spremstvu uslužbencev CSD Novo mesto z avtobusom avtobusnega prevoznika Jaklič pripeljalo h Gostišču Koren, kjer jih je pričakal obilen zajtrk. Po zajtrku so se napotili do gasilskega doma PGD Žužemberk, kjer so jim gasilci predstavili svoje delo, opremo, ki jo pri delu uporabljajo ter jih tudi zapeljali po Žužemberku z gasilskimi vozili, nad čemer so bili otroci navdušeni.

Zatem so se napotili do gradu Žužemberk, katerega ogled je vodil Vlado Kostevc. Otrokom je predstavil zgodovino gradu, jim razkazal prostore in povedal nekaj zanimivih anekdot.

Po ogledu gradu so se otroci vrnili h Gostišču Koren, kjer jih je čakalo kosilo, po kosilu pa je sledil športni del dneva. Otroci so igrali odbojko, namizni tenis, badminton in druge igre, z raftom so se zapeljali po reki Krki, nekaj najpogumnejših pa je v Krki tudi zaplavalo.

Športni del dneva so zapolnili še policisti s PP Dolenjske Toplice, ki so otrokom predstavili svoje delo ter jim razkazali službeno vozilo in opremo, ki jo vsakodnevno uporabljajo pri svojem delu ter otrokom dali nekaj poučnih nasvetov.

Otrokom se je pridružil tudi župan občine Žužemberk, Jože papež.

Druženje je minilo hitro, vsi so se imeli čudovito, da je druženje tako zelo uspelo, se Gostišče Koren, ki je za izvedbo prispevalo prostor in prehrano, iz srca zahvaljuje:

  • uslužbencem CSD Novo mesto,
  • gasilcem PGD Žužemberk,
  • Vladu Kostevcu in Turističnemu društvo Suha krajina,
  • Rafting klubu Gimpex Straža za izposojo raftov,
  • avtobusnemu prevozniku Jaklič,
  • policistom Policijske postaje Dolenjske Toplice,
  • županu Jožetu Papežu.

Hvala, ker ste si vzeli čas in dan preživeli z nami, otrokom pa polepšali in popestrili počitnice.

Maruša Škoda