Dvanajstič iz Žužemberka do Močil - Suhokranjske novice
Dvanajstič iz Žužemberka do Močil, 09. 10. 2019

V nedeljo se je na pot v Hinjski konec odpravilo okoli 100 pohodnikov. Pohoda, v organizaciji agrarne skupnosti Hinje in turističnega društva Suha krajina, se je letos udeležilo rekordno število pohodnikov. Megleno jutro se je kmalu prevesilo v sončen dan in slehernemu udeležencu narisalo nasmešek na obraz. Zbrane je pred pričetkom pozdravil tudi žužemberški župan g. Jože Papež, ki nas je ponovno pričakal na cilju.

Med potjo nam je g. Vlado Kostevc opisoval turistične znamenitosti, domačini na Lopati in na Lazini pa so poskrbeli za prigrizek. S pogostitvijo nas je na svoji domačiji pričakal tudi g. Dušan Papež. Pot nas je vodila do Močil, kjer sta vzgojiteljici Lili in Mojca uprizorili kratko dramsko igrico. S pozdravnimi nagovori in slastnim golažom smo zaključili dan in se, nekateri peš – drugi z organiziranim prevozom, odpravili domov. Hvala vsem, ki ste pripomogli za čudovito preživet dan!

Rok Z.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja