Zavetišče na Svetem Petru je že pod streho - Suhokranjske novice
Zavetišče na Svetem Petru je že pod streho, 14. 08. 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERADelo sobotnih delovnih akcij prijateljev pohodov na Svetega Petra je že vidno. Koča je pod streho, obitla okoli in okoli, vdelana so okna, vidi se kje bodo vrata in kje bo kurišče. Ponosno stoji na pogorišču stare koče in se brez predsodkov spogleduje s starim jurčkom in klopmi med njima. Navezuje stike s starimi bukvami v okolici, plašno pogleduje proti obori, kamor prihajajo divje živali in se domišljavo nastavlja nam, nedeljskim pohodnikom. Prihajamo, si jo ogledujemo, od zunaj, od znotraj in si v mislih predstavljamo njeno končno obliko. Vsak ima nekaj predlogov, kako si želi urediti njeno podobo, kaj bi napravil, da bi bila postojanka bolj uporabna.

Zunanjost je že blizu končne podobe, znotraj pa še vse manjka, a prizadevni, prostovoljni graditelji že načrtujejo postavitev stropov, izolacije, celotne notranjosti, tudi pohištvo je že določeno.V kolikor bodo sredstva, ki jih imamo na voljo presegla stroške, bomo novo leto lahko praznovali na Svetem Petru.

Miran iz BorštaPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja