II. Meddruštveni turnir

meddrustveni2 (3)V soboto, 15. avgusta, je v Stavči vasi potekal tradicionalni, II. Meddruštveni turnir. Organizacijo smo tokrat prevzeli člani športnega društva Stavča vas. Turnir je potekal med društvi občine Žužemberk, in sicer v nogometu in odbojki. Tretja disciplina (štafetno veslanje) zaradi vremena ni bila izvedena.

Športnega dogodka se je udeležilo 5 ekip v nogometu (ŠD Krajna, ŠD Stavča vas, NK Žužemberk, NK Fužina, NK Fužina-mlajši) in 8 v odbojki (ŠD Loka, OK Žužemberk, ŠD Stavča vas, ŠD Krajna, NK Fužina, NK Žužemberk, PGD Dvor in PGD Žužemberk).

Ob koncu nogometa in odbojke je skupni seštevke kazal izenačenje med NK Žužemberk in Fužina. Prvaka meddruštvenega turnirja smo določili v eksanju piva, kjer so si Žužemberčani za las priborili prehodni pokal.

Končni vrstni red:
Nogomet:
1. mesto: NK Žužemberk
2. mesto: NK Fužina Dvor
3. Mesto: ŠD Krajna

Odbojka:
1. Mesto: NK Fužina
2. Mesto: NK Žužemberk
3. Mesto: ŠD Stavča vas

Prvak turnirja: NK Žužemberk

Tudi tokrat se je ponovila vremenska zgodba, kot smo jo letošnji organizatorji že navajeni. Pogoste in močne plohe so kvarile vzdušje, vendar smo s pomočjo vztrajnih športnikov turnir vseeno dokončali. Je sploh še smisleno, da pri nas pripravljamo javne dogodke? Mogoče ob dolgotrajni suši, da bodo suhokranjka polja vsaj tisti dan dobila dež…

Rok Z.