Tri muhe in umazan ribnik - premierno, uspešno in zmagoslavno! - Suhokranjske novice
Tri muhe in umazan ribnik – premierno, uspešno in zmagoslavno!, 30. 03. 2019

V okviru Kulturnega društva Dvor deluje tudi Dramska skupina Floki, ki otrokom s svojimi raznolikimi predstavami popestri marsikatero dopoldne. Tako smo torkovo popoldne, 19. marca 2019, popestrili in nasmejali v okviru gledališkega abonmaja najmlajše gledalce s spremljevalci v Kulturnem domu Straža, na povabilo Kulturno umetniškega društva Straža. Premierno smo se predstavili s predstavo Tri muhe in umazan ribnik, avtorice Mojiceje Podgoršek. Glasen otroški smeh in močan aplavz je bil dokaz, da je otroška komedija dosegla svoj namen.

Včeraj, v torek, 26. marca2019, pa smo se predstavili tudi domačemu občinstvu na Dvoru v večnamenski dvorani.

Zgodba Tri muhe in umazan ribnik je poučne in okoljske tematike, preko katere lahko otrokom vzbudimo skrb in občutljivost do narave. Na kratko:  Tri muhe: Mici, Francka in Pepca so že leta in leta živele ob istem ribniku. Nekega dne pa so se zaradi vse bolj onesnažene vode, ki so jo pile s čajem, začele čudno obnašati. Namesto da bi brenčale, so kikirikale, mijavkale in mukale. Razplete se tako, da muhe poskrbijo za to, da kmet skupaj z najmlajšimi gledalci iz občinstva, ribnik očistijo odpadkov, ki ne spadajo vanj.

Namen predstave je bil v otrocih privzgojiti skrb za okolje ter odgovoren odnos do narave. Želimo si, da skrb za okolje in naravo postane del življenja vsakega od nas. Verjamemo, da smo na dobri poti.

Izkoristila bom priložnost in se zahvalila našim dramskim igralkam za vztrajno delo, požrtvovalnost in za izdelano sceno, ki je bila čudovita. Vse to zahteva veliko časa in dela. Hvala vam.

Besedilo in foto (iz predstave Straže in Dvora): Jadranka Meglen, članica KD DvorPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja