Tekmovanje v pikadu za pokal župana - Suhokranjske novice
Tekmovanje v pikadu za pokal župana, 19. 07. 2020

V sklopu tradicionalnih trških dni in v organizaciji upokojencev vsako leto poteka tudi občinsko tekmovanje v pikadu za pokal župana. Navadno se tekmovanja udeleži preko 60 članov društev upokojencev iz Žužemberk, Dvora, Dolenjskih toplic, Straže, Uršnih sel in Prečne. Tovrstno tekmovanje je zaradi letošnjih epidemioloških omejitev zbiranja na javnih mesti prepovedano, zato so se domači upokojenci znašli po svoje.

V želji po ohranjanju tradicije so člani DU Žužemberk organizirali manjše tekmovanje, kjer so sodelovale le tri ekipe s tremi člani: ekipa Breg, ekipa Budganja vas in ekipa Grajski trg. Z upoštevanjem vseh ukrepov in navodil NIJZ so tekmovanje izpeljali korektno ter tako poskrbeli za lepo preživeto popoldne udeležencev. Iznajdljivi in kreativni člani so sami izdelali medalje za najboljše tekmovalce. Slovesni razglasitvi rezultatov in podelitvi odličji so se pridružili še župan, podžupan in direktor občinske uprave. Župan je poleg vzpodbudnega nagovora poskrbel še za pogostitev tekmovalcev. Sledil je še prikaz kegljanja in preizkus občinskih mož kako spretni so pri podiranju kegljev.

Rok Z.
Foto: Tomaž Hrastar in Rok Z.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja