Obisk ruskega veleposlanika g. Timur Eyvazov - Suhokranjske novice
Obisk ruskega veleposlanika g. Timur Eyvazov, 16. 07. 2020

Občino Žužemberk je včeraj obiskal nj. eksc. g. Timur Eyvazov, veleposlanik Ruske federacije v Sloveniji, ki je položil venec k spomeniku padlim na Cviblju. V kostnici so tudi posmrtni ostanki ruskih vojakov, ki so med drugo svetovno vojno padli na območju Suhe krajine. Visokega gosta sta v imenu občine sprejela podžupan Rok Zupančič in predsednik ZB NOB Žužemberk, Darko Pucelj. Občina ima tradicionalno dobre odnose z Veleposlaništvom ruske federacije v Republiki Sloveniji in je pobratena z mestom Naberezhnye Chelny iz ruske Republike Tatarstan. G. Eyvazov si je z zanimanjem ogledal tudi žužemberški grad.

Visoki obisk se je zaključil s prijetnim druženjem z lastniki kompleksa, rusko družino Andreev, na turistično-rekreativnem naselju Sončni gozd na Selih pri Ajdovcu. Predstavniki ruskega veleposlaništva so 9. maja na dan zmage in v oktobru na komemoraciji vedno prisotni pri spomeniku na Cviblju in na Dvoru, kamor položijo vence. Njihovo spoštovanje in pieteta do rojakov, ki so med drugo svetovno vojno daleč od svoje domovine padli za našo svobodo, nam je vsem, predvsem pa mladim, lahko za vzgled. Narod, ki ne spoštuje in ceni svoje preteklosti, ni vreden prihodnosti.


Darko PuceljPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja