Prvomajski pohod Žužemberk – Komanca - Suhokranjske novice
Prvomajski pohod Žužemberk – Komanca, 06. 05. 2019

Prvi maj je mednarodni delavski praznik. Po vsej Sloveniji se vrstijo proslave z govori o delavcih in njihovih pravicah, prirejajo se srečanja in pohodi do priljubljenih postojank s plesi ob jedači in pijači.

Tudi v Žužemberku smo se zbrali štirje počasni in se odpravili proti Komanci deset minut pred glavnino, da ne bi zadrževali pohodnikov. Morali smo biti kar hitri, ker nas do lovske koče na Komanci ni nihče ujel. Tam je bilo že nekaj ljudi, sem in tja pa je še kdo prišel. Iztok je na žerjavici pekel krompir, prav tako, kot njegov oče leta in leta pred tem. Koča je bila zaprta, plesa ni bilo, golaža in čevapčičev tudi ne pa tudi ljudi je bilo le za peščico. Razočarani smo počakali na krompir, popili pijačo iz nahrbtnikov in jo mahnili domov. Mimogrede smo se ustavili na Loki, kjer je bila otvoritev sezone z bifejem ob Krki.

Tudi jaz bom drugo leto raje doma kaj betoniral in na domačem roštilju pekel čevapčiče. Živel 1. maj praznik dela!

Miran iz BorštaPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja