Franc Može navdušil s samospevi uglasbljenih na besedila Magde Kastelic Hočevar

Foto: Jadranka

Moje sodelovanje z glasbenikom Francem Možetom se je pričelo v začetku lanskega leta. Na pobudo predsednice KD Dvora Vesne Može sem sprejela sodelovanje na literarnem dogodku posvečenemu Magdi Kastelic Hočevar. Gospo Magdo smo želeli presenetiti na svojstven način in tako poprosili gospoda Franca za uglasbitev ene njene pesmi. Za to priložnost je izpod njegovih rok nastal samospev Moje sanje. V trenutku sem se v skladbo zaljubila in jo še danes z veseljem izvajam. Kmalu za tem je sledila Magdina predstavitev naslednje –  nove zbirke pesmi in zgodb Sonce in sence. Na njeno željo/prošnjo pa je naš domač skladatelj uglasbil še dve pesmi: Sneži in In vendar se vrti.

Franc Može, čigar dela so lepo sprejeta tudi drugod, je dobil še eno potrditev – potrditev, da piše dobro. Vse tri samospeve je namreč posredoval na uredništvo Radia RTV Slovenija, slednji pa so v skladbah zaznali nekaj več. Ponudili so mu snemalni termin, na katerem se skladbe posnamejo za arhiv RTV Slovenija, te pa po potrebi kasneje tudi predvajajo.

Vesela sem, da je g. Može v meni videl primerno pevko za izvedbo njegovih del. Tako sva v ponedeljek, 15. aprila 2019 v studiu Radia RTV Slovenija posnela vse tri samospeve uglasbljene na Magdina besedila. Doživela sva lep sprejem in profesionalen odnos s strani snemalne ekipe RTV. Skladbe so posnete na profesionalni ravni, zato se že oba veseliva, da jim bova lahko prisluhnila tudi preko radijskih valov.

Tega sodelovanja sem bila  neizmerno vesela in upam, da bo takih povezovanj še več.

Tjaša Primc