Prižig kope v Srednjem Lipovcu - Suhokranjske novice
Prižig kope v Srednjem Lipovcu, 12. 07. 2017

Praznik občine Žužemberk vsako leto zaznamuje vrsta prireditev, ki potekajo skozi ves julij, pod nazivom Trški dnevi. Tako smo letos že imeli nekaj prireditev, v petek, sedmega pa je bil, s prižigom oglarske kope, pravi začetek letošnjih Trških dni. Kopa bo gorela dobrih deset dni in bo ugasnila prav ob koncu praznovanja. Pripravili so jo lipovški oglarji pod vodstvom Franca Vidmarja in Branka Skubeta. Kot je povedal Vidmar je v kopi več kot 23 m3 gabrovega lesa.

V kulturnem programu je sodeloval domači pevski zbor vinogradniškega društva, mlada Kužnikova harmonikašica pa je »urezala« nekaj domačih. Nekaj o kuhanju oglja nam je povedal Franc Vidmar, za njim pa so se zvrstili nagovori častnih gostov: župana naše občine Franca Škufce, župana Mirne peči Andreja Kastelica, poslanke Državnega zbora RS Urške Ban, vse skupaj pa je povezoval direktor Turističnega društva Suha krajina Vlado Kostevc.

Kopo so prižgali častni gosti, članice kluba kmečkih žena pa so pripravile obilo sladkih in slanih prigrizkov, za lačne pa odličen golaž. Druženje se je potegnilo v noč, kopa pa še zdaj zadovoljno puha modrikast dim proti suhokranjskemu nebu.

Miran iz Boršta

 

*************************************************************************************

Vabilo: Trški dnevi 2017Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja