Kratko potepanje po Novem mestu - Suhokranjske novice
Kratko potepanje po Novem mestu, 06. 07. 2017

Na vetroven, s soncem obsijan četrtek, 29. 6. 2017, smo se člani Kulturnega društva Dvor odzvali na povabilo Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine. Povabile so nas na kratko potepanje po Novem mest.
Ideja se jim je utrnila ob vprašanju, kaj ponuditi poslovnim partnerjem, ki pridejo poslovno na Dolenjsko, v Novo mesto in si vzamejo čas tudi za kratek ogled.

Sprva smo si ogledali nove prostore Turistično informacijskega centra (TIC). Med občudovanjem prenovljenih prostorov nam je predstavnica TIC-a, gospa Marjanca, predstavila program in njihovo pestro ponudbo.

Ker je leto 2017 v Novem mestu v znamenju jantarja, smo si ogledali tudi to prečudovito in unikatno zbirko, ki je razstavljena v Dolenjskem muzeju Novo mesto. Območje Novega mesta je imelo že v prazgodovini pomembno vlogo. Arheologi vsako leto izkopljejo nove dokaze o tem. V tistih časih je bil namreč nakit iz jantarja statusni simbol, ki so si ga zagotovili le najuglednejši pomembneži. Bogata in prečudovita zbirka v muzeju priča o tem, kako so bili naši predniki pomembni in ugledni.

Naše potepanje smo zaključili v novem in sodobnem Hotelu Center. Tu nas je že pričakal gospod Matej Plut. Popeljal nas je na veliko leseno teraso med strehami, kjer smo začutili utrip in obenem mir v objemu Novega mesta. Izvedeli smo, da ima hotel 28 sob in da lahko sprejme 61 oseb, da imajo kavarno odprtega tipa ter kongresno dvorano. V načrtu imajo še odprtje savn in manjšega fitnesa. Po ogledu dveh čudovito opremljenih sob (edini, ki sta bili nezasedeni) smo si ogledali še kongresno dvorano. Tu so nas prijetno presenetili s penino in okusnim prigrizkom.

Druženje smo sproščeno nadaljevali ob klepetu in tkali vezi in nove načrte za sodelovanje med TIC-em, Kompasom Novo mesto ter Hotelom Center.

Hvala Klubu tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine za povabilo. Člani KD smo veseli medsebojnega sodelovanja.

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, organizatoricaPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja