Ogenj popolnoma uničil kozolec v Stavči vasi - Suhokranjske novice
Ogenj popolnoma uničil kozolec v Stavči vasi, 02. 08. 2013

kozolecStavcaVas (4)Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča:

Ob 11.34 je v Stavči vasi, občina Žužemberk, gorel kozolec. Požar, ki se je razširil na travnik in vinograd so pogasili gasilci PGD Dvor in Žužemberk. Ogenj je vceloti uničil kozolec, zgorelo je tudi pol hektara trave in del vinograda.

Na kraj dogodka so med prvimi prispeli domačini, ki so s pomočjo lopat gasili travo okoli kozolca, v le nekaj minutah pa so se jim pridružili gasilci PGD Dvor, ki so se v času požara ravno pripravljali na veliko gasilsko veselico oz. Piknik na valovih Krke.

Gasilci PGD Dvor in Žužemberk ter domačini so požar omejili ter pogasili, požarna straža pa je ostala vse do 17.30 ure. Zadnji pregled terena so dvorski gasilci izvedli ob 21. uri.

Požar naj bi po neuradnih podatkih nastal zaradi neprevidnega požiganja stare trave v bljižnji dolini (več kot eno uro po požiganju se je na videz pogorjena meja razširila na okolico in nato na objekt). Požar je bil opazen monogo prepozno, zato kozolcu ni bilo več pomoči.

 Foto: Nejc ZupančičPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja