Dolenjci in Suhokrajnci na strehi Evrope! - Suhokranjske novice
Dolenjci in Suhokrajnci na strehi Evrope!, 01. 08. 2013
Predsednik Društva Dolenjski pohodniki Bogdan Kastelic je za letos organiziral gorsko poslastico v Rusiji.

 

elbrus (7)Članom Društva Dolenjski pohodniki in Suhokrajncem je v ponedeljek, dne 22.julija 2013, uspelo osvojiti Elbrus, 5642m visoki najvišji vrh Kavkaza, Rusije in Evrope. Ob pol štirih zjutraj smo se z ratrakom odpeljali iz baznega tabora na višino 4700m, od tam pa peš po mrazu -18 stopinj Celzija in ob močnem vetru korak za korakom 5 ur do sedla na višini 5200m. Tu je bil prvi počitek, skodelica čaja iz nahrbtnika in zmrznjen kos sadne, energetske kocke. Do vrha smo se hudo razdrobljeni pehali še nekaj manj kot 2 uri.
Pot tehničo ni hudo zahtevna, je pa zelo strma in ob močnih sunkih vetra nevarna za zdrs nekaj kilometrov v dolino. Težavo predstavlja visoka višina, pomanjkanje kisika in hude vremenske razmere.

 

“Ko Elbrus te osvoji, ljubezen do Kavkaza te ne zapusti!”
Bogdan K.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja