Obeležili smo slovenski kulturni praznik

2. smo imeli delovno soboto in izkoristili smo jo za javno prireditev, ki je v našo telovadnico privabila veliko obiskovalcev.

Pozdrave župana in dobre želje za uspešno prireditev in šolsko delo je prenesel občinski svetnik  g. Rok Zupančič. Ravnateljica šole, ga. Mira Kovač, je učencem podelila priznanja in nagrade, ki so si jih prislužili s sodelovanjem na šolskem literarnem in likovnem natečaju Globine vesolja.

V bogatem programu so se predstavili vsi otroci naše podružnice. Po zapeti Zdravljici  so se pevci OPZ PŠ Dvor predstavili še s: Jaz pa pojdem na Gorenjsko, Ne joči Zemlja, Na planincah luštno biti, Ste videli polža in Tvoje ime, Slovenija.  Pesmi so učenci spremljali z lastnimi instrumenti, se v njih predstavljali kot solisti in vse pod vodstvom ga. Nine Zajc, ki je pevce spremljala tudi na klavirju,  lepo zapeli. Učenci pa so se predstavili tudi s prizorčkoma Povodni mož in Žogica Nogica.  V pripravo in izvedbo obeh dramatizacij so vsi učenci in mentorice vložili veliko dela. Nastopajoči so se izkazali kot deklamatorji in  igralci. Svoje delo sta dobro opravili tudi mladi povezovalki programa iz četrtega razreda.

Prireditev je uspela, nastopajočim in mentorjem je prinesla  veliko ustvarjalnega veselja  in zadovoljstva ob poplačanem trudu, obiskovalcem pa kulturne užitke ob gledanju.

Zvonka Struna

http://psdvor.splet.arnes.si/