Občni zbor društva Kmečkih žena Suha krajina

Veseli smo bili srečanja, na našem rednem letnem občnem zboru, ki je potekal v prostoru jedilnice FS. Vabilu sta se odzvala podžupan Rok Zupančič in novinar Slavko Mirtič.

Čeprav je število članic blizu 60, se nas je občnega zbora udeležilo 43. Zadnji dve leti smo se izogibali okužbi. Vseeno je predsednica DKŽ Tadeja Lavrič prebrala dolg seznam opravil, ki smo ga izvedli preteklo leto. Večkrat se je zbralo le nekaj članic, predvsem ob pogostitvi na raznih odsekih otvoritve obnovljene ceste, kar je bilo preteklo leto pogosto. Nekaj se nas je udeležilo predavanja zdravnice dr. Žagarjeve: »Kdaj moramo obiskati zdravnika?« Potekalo je več virtualnih predavanj: inovativno v predelavi vrtnin in poljščin, trženje pridelkov in izdelkov na kmetiji, sodobni pristopi oglaševanja turizma na kmetijah, tehnologija predelave mleka v jogurte, skuto in mehke sire, … . V živo smo predstavili peko potice za RTV, oddajo »Tednik«. Prisotne smo bile na predstavitvi knjige Slavka Mirtiča: »Sence nad krajino«. Dvakrat smo letovali v Termah Topolščica. Svoje izdelke smo poslali na ocenjevanje v društva sosednjih občin. Doma smo pripravili že 6. državno razstavo in ocenjevanje potic, kjer je bila gostja poslanka državnega zbora RS, ga. Anja Bah Žibert. Tudi predsedniku vlade, g. Janezu Janši smo podarili potico, ko je bil na delovnem obisku v Žužemberku. Udeležili smo se dveh strokovnih ekskurzij. Poletna nas je vodila v Poljansko dolino, jesenska na kočevsko. Vedno najdemo zanimive kraje, ki jih moramo videti. Ob tem tudi poklepetamo, dobimo nove informacije in rešimo težave.

Tudi na letošnjem občnem zboru je bilo tako. Imamo veliko želja za letošnje leto, da bo le zdravo in varno, veselje bomo dodali sami.

Napisala: Milena Iskra
Foto: Mirtič Slavko