Najboljšo šmarnico pridelajo Zajčevi in Lutharjevi - Suhokranjske novice
Najboljšo šmarnico pridelajo Zajčevi in Lutharjevi, 12. 05. 2021

Letos se je v Žužemberku – po korona premoru – ponovno ocenjevala alkoholna pijača iz samorodnice. Turistično društvo Suha krajina, ki ocenjevanje organizira že od leta 2009,  je zbralo 44 vzorcev. Po besedah predstavnika ocenjevalne komisije, g. Ludvika Legana, so vzorci vsako leto boljši. Nihče ni bil zavržen, kar nakazuje dobro delo vinogradnikov in kletarjev.

Na slavnostni podelitvi priznanj je bilo razglašenih 7 bronastih, 21 srebrnih in 16 zlatih medalj. Šampiona med vzorci sta pridelala Marko Zajec iz vinograda pod Cvibljem in Ivan Luthar in vinske gore Lubanc. G. Zajec je z mešanico jurke, šmarnice in amerikana pridelal oceno 9,32, g. Luthar pa s šmarnično penino oceno 9,43.

Vse čestitke trtogradnikom, ki iz leta v leto vse bolj napredujete in pridelujete odlično fermentirano pijačo iz ekološko pridelanega grozdja samorodnih vinskih trt” je še dodal predsednik turističnega društva Suha krajina, g. Vlado Kostevc.

Rok Z.Se strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja