Najboljši mizar je Suhokranjec

euroSkills2016 (5)V Škofji Loki se je danes zaključilo državno tekmovanje “Olimpijada poklicev lesarstvo“. Na tekmovanju je sodelovalo 10 ekip (študent – mentor) iz celotne Slovenije, med katerimi je z dvema ekipama sodeloval tudi Šolski center Novo mesto. Tekmovali so v dveh kategorijah – Pohištveni mizar ter Stavbni mizar. Slednjo kategorijo je v imenu ŠC Novo mesto zastopal Nejc Zupančič iz Stavče vasi.

Tekmovanje je potekalo v sredo in četrtek ter razglasitev rezultatov v petek. Tekmovalci so imeli na voljo dva delovna dneva (16ur) za izdelavo izdelka, ki so ga določili organizatorji. Nejc je izdeloval vrata s katerimi je pometel s konkurenco ter si s tem odprl pot na nadaljnje tekmovanje. Olimpijada se namreč ne zaključi v Sloveniji. Zmagovalca posamezne kategorije nadaljujeta s tekmovanjem v eni izmed Euroskills držav. Letošnje prestižno tekmovanje bo v mesecu decembru na Švedskem, kjer se bosta zmagovalca pomerila z ostalimi evropskimi vrstniki.

Olimpijada poklicev je evropsko tekmovanje srednjih in višjih šol, kjer mladi tekmujejo v različnih poklicnih panogah. Kvalifikacije potekajo na državni ravni, osrednje tekmovanje najboljših pa vsako leto gosti izbrana država.

Foto: Gorše M.

Rok Z.