Križev pot na Sveti Peter - Suhokranjske novice
Križev pot na Sveti Peter, 15. 01. 2016

vzponNaSvPeterVzpon na najbolj priljubljeno izletniško točko v Suhi krajini spremlja križev pot. Na dobre 4 kilometre dolgi poti, ki se začne za vasjo Podgozd, tik pod vznožjem hriba, je razvrščenih 14 postaj. Vzpon do tretje postaje je res pravi križev pot, zato se marsikdo sprašuje zakaj se sploh muči v tak klanec. Nadaljevanje je enostavnejše, vsaj do dvanajste postaje. Potem se hrib spet postavi pokonci in le še svetlikajoči vrh Svetega Petra vliva energijo za zadnjih nekaj minut hoje. No ja, ni tako grozno. Sploh ob predpostavki, da narediš nekaj dobrega zase. Povprečen uporabnik po tej poti osvoji vrh v manj kot eni uri in pol. Pri tem prehodi 4km in se vzpne za 684m.

Poznaš zgodovino križevega pota? Cerkve, ki je stala na vrhu? Vasi, ki je bila na južni strani hriba? Če je odgovor vsaj delno pritrdilni, potem le povej svojo zgodbo. Nabiralnik info@suhokranjske-novice.com je vedno odprt.

Foto: Rok Z.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja