Konjeniški pohod na Višnjo Goro

Sobota 19.8.2022 ura okrog 7.30, domačija Zajčevih v Gorenjem brezovem pri Višnji gori. Na dvorišču se že zbirajo furmani in jahači, eni prespali pri njih, eni prišli zjutraj. Začelo se je z zajtrkom za vse udeležene, nato je Peter Zajc kot gostitelj in predsednik konjerejskega društva Višnja gora vse navzoče lepo pozdravil in razložil potek sobotnega pohoda. Med gosti je bil tudi g.Tomaž Smole podžupan občine, ki je vsem skupaj zaželel lep, prijeten in varen dan v družbi naših štirinožnih prijateljev.

Vodenje povorke je nato prevzel Peter Zajc in že smo se vspenjali na grič in na prvem primernem travniku je bila posneta že prva skupinska fotografija. Kmalu je povorka 22. vpreg in 7. jahačev kot vlak potovala po prelepih vaseh in poteh ki so posejane med krasnimi hribi pobočja Višnje gore, vse skoraj do Grosupljega. Vso pot smo imeli spremljevalno vozilo, katero je skrbelo, da so bili naši večkratni postanki obogateni z dobro kapljico, za žejo in dobro razpoloženje. Poskrbljeno je bilo tudi za vmesni postanek na prekrasnih domačijah, kjer so že stregli s toplo malico in kapljico. Vse prelepo na sobotnem pohodu ni pokvarila niti močna enourna ploha, ki nas je skoraj do kože oprala, vendar je za tem spet posijalo sonce in nam polepšalo že tako prekrasen dan. Organizator je poskrbel, da kjer koli smo se zaustavili povsod smo bili deležni gostoljubja lokalnih gospodinj, ki so poskrbele, da nam ni padel sladkor…

Dan se je počasi prevesil proti popoldanski uri, ki nam je bila vodnica nazaj proti Gorenjem brezovem na domačijo Zajčevih. Vso pot so nas na obrobju spremljali manjši oblaki, pa tudi kakšna kapljica je padla, vreme je vzdržalo do konca konjeniškega pohoda in ko smo bili že na dvorišču domačije se je dež ponovno vlil.

Tu je naš gostitelj, domačija Zajc ponovno poskrbel da so bile mize dobro obložene s hrano in kapljico, ves čas na kmetiji in po prelepih poteh so nas spremljali zvoki harmonike in drugih glasbil.

Preživeli smo prelepo soboto v družbi konjenikov in konj iz bližnje in daljne okolice, Suhe krajine, Bloške planote in tudi s celjskega konca…zbralo se nas je okrog 100 ljubitelj konj in druženja.

Domačiji Zajc se zahvaljujemo za tako prekrasen dan, z vsem kar so nam v prekrasni soboti omogočili, vse je potekalo tekoče in organizirano. Čestitke!

Jole