Jožica Grden, kandidatka za osebnost leta 2021

Televizija Vaš kanal je odprla glasovanje za osebnost leta 2021. Suhokranjce zastopa Jožica Grden, dobitnica bronastega grba občine Žužemberk. Vabljeni k spletnemu glasovanju: povezava

Gospa Jožica Grden je po poklicu medicinska sestra in  je zaposlena v Urgentnem centru Splošne bolnišnice Novo mesto. Svoje znanje, delovne izkušnje, svoj prosti čas in obilico pozitivne energije nesebično razdaja tako na svojem delovnem mestu v Novem mestu, kakor tudi našim občankam in občanom, ne glede na uro dneva in ne glede na dan v tednu.

Na kraj nesreče prihiti izven svojega delovnega časa, kjer poskrbi za strokovno nujno pomoč še pred prihodom reševalcev. Nesebično se razdaja od najtežjih situacij, ko je potrebno oživljanje, do preprostih previjanj ran in nege bolnikov. Da je človek z velikim srcem se kaže tudi pri oskrbi svoje mame, ki je že več kot deset let nepokretna, saj vestno skrbi zanjo in je zagotovo vsem lahko za zgled.

Svojo širokosrčnost pa še posebej izkazuje ravno sedaj v času Covid-a, ko se na urgentnem centru neomajno razdaja za druge. Težki delovni čas, pomanjkanje kadrov, utrujenost, in še mnogo več, je ne odvrne od poklica, ki je več kot očitno njeno poslanstvo.

Kljub vsemu pa vedno z nasmehom na obrazu in v svojem slogu z besedami »Saj bo vse v redu«, poskrbi za največjo možno mero optimizma.

Nepogrešljiva je tudi pri različnih akcijah. Vedno se odzove na povabilo gasilcev za prikaz rokovanja z AED in je vedno v pripravljenosti, če bi jo potrebovali na prireditvah, veselicah in večjih shodih. Ravno prikazovanje rokovanja z AED je njena najljubša prostočasna aktivnost, ker ve, da pravilni pristop rešuje življenje. Še posebej je vesela mladih, da jim lahko znanje podaja iz prva roke.

V letu 2021 smo ob občinskem prazniku Jožici Grden podelili bronasti grb Občine Žužemberk in se ji tako zahvalili za ves njen čas, ki ga nesebično razdaja.

Glasujte za osebnost leta Vašega kanala!