Dvaindvajseto strelsko tekmovanje za pokal župana

V soboto, 12. junija, se se člani območnega združenja slovenskih časnikov Novo mesto in simpatizerji že dvaindvajsetič podali iz Žužemberka na Plešivico nad Dvorom. Tam je potekalo tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško, dogodka pa se je udeležilo skoraj 50 pohodnikov in tekmovalcev.

Pohod se je, kot običajno pričel pred žužemberškim gradom. Udeležence je pot vodila preko Zafare, Trebče vas, Sadinje vasi, Mačkovca in Vinkovega Vrha h konjerejski koči na Plešivici. Skoraj 3 urno korakanje se je zaključilo s tekmovanjem v streljanju, na katerem so se – nekateri novi, nekateri stari – tekmovalci pomerili v treh kategorijah. Najbolj številčna je bila moška kategorija, sledili pa sta ženska in mladinska kategorija.

V mladinski kategoriji je bila najboljša Podkrižnik Eva, sledila pa sta ji Jovanovič Bor in Bartolj Zara. Najboljša ženska strelka je bila Katarina Mavrič, druga Jolanda Jarc, tretja pa Nina Jarc. Med moškimi je bil najboljši Andrijanič Jozo, ki je za nekaj točk ugnal drugo uvrščenega Rajka Pečjaka in tretjega Jožefa Jakliča.

RZ
Foto: Vasilije Maraš in RZ