Otvoritev ceste na Podgozdu

Lansko jesen rekonstruirana cesta proti mali hidroelektrarni na Podgozdu je končno dočakala otvoritev. Otvoritvena slovesnost, ki je bila zaradi epidemije načrtovana nekoliko kasneje, se je v ožjem krogu občinske uprave, gostov in vaščanov zgodila 9. junija 2021.

Rekonstrukcija ceste je bila sprva načrtovana samo z nasutjem drobljenega asfalta, a je se je v zadnjem hipu javil g. Jože Kikelj, lastnik nove hidroelektrarne na Podgozdu, in ponudil sofinanciranje. Kot je v nagovoru dejal župan Jože Papež, je za dejanje neizmerno hvaležen in vesel, da ga obkrožajo tako dobri ljudje. Besede zahvale so g. Kiklja vidno ganile, saj takšnega dogodka ni pričakoval. “Sponzoriral sem že veliko več, kot je ta kos asfalta, a takšne hvaležnosti nisem bil deležen nikjer,” je dodal g. Kikelj, ki je v zahvalo dobil tudi torto. Otvoritve sta se udeležila tudi poslanka Anjah Bah Žibert in poslanec Blaž Pavlin, ki sta v nagovoru poudarila, da naj nas nove ceste povezujejo in ne delijo. Novo pridobitev je blagoslovil tudi dekan Franc Vidmar.

Otvoritveni program je povezovala Teja Štravs, za glasbeni vložek pa sta poskrbela Sanja Štravs in Alen Kunšek. Po uradnem delu je sledila pogostitev in prijetno druženje prisotnih. Pogostitev so s svojimi prekrasnimi sladicami obogatile članice društva kmečkih žena, za pomoč pri organizaciji dogodka pa ima velike zasluge tudi vaščanka Nataša Zupančič. Na pozitiven odziv udeležencev se je odzvala z naslednjim zapisom:

Včerajšnji dan je bil za vaščane Podgozda nekaj posebnega. Bili smo deležni otvoritve asfaltirane ceste do naše čudovite in čarobne reke Krke. Imeli smo obisk večina občinske uprave, poslanke gospe Anje Bah Žibert in poslanca gospoda Blaža Pavlina, izvajalca Darka Perka, večinskega investitorja Jožeta Kiklja in dekana Franca Vidmarja. Po uradnem odprtju smo odšli na domačije Jožeta Kiklja, kjer smo bili deležni pogostitve. Za sladke radosti so poskrbele sovaščanke Anica, Pavla, Mimi, Marica, Bernarda in Francka – Društvo kmečkih žena Suha krajina. Hvaaaala! Torto, ki jo je g. župan podaril g. Jožetu Kiklju, je spekla Brigita Štravs. (Nataša Zupančič)

RZ
foto: Vesna in Nataša