Cvetna nedelja z varnostne razdalje - Suhokranjske novice
Cvetna nedelja z varnostne razdalje, 03. 04. 2020

Foto: spletna stran župnije Rakovnik

Velikonočni prazniki že trkajo na vrata. Kot uvod v veliki teden prihaja Cvetna nedelja, ko se kristjani spominjajo zadnjih dni Jezusovega zemeljskega življenja. Navada je, da verniki blagoslavljajo v šope ali butare povezano pomladansko zelenje ali oljčne veje, kar je razširjeno po vsej Evropi že od 9. stoletja dalje. A letos bo malo drugače.

Duhovniki bodo bogoslužje opravljali brez navzočnosti ljudstva, verniki pa so v nedeljo ob 10. uri povabljeni spremljanju svet maše na drugem programu Televizije Slovenija. Blagoslov bodo vseeno opravili “na daljavo”, zato naj vsak sam doma pripravi zelenje. Tudi obhajanje drugih velikonočnih obredov bo potekalo brez navzočnosti ljudstva.

Navodila za letošnje praznovanje največjega krščanskega praznika so objavljena tudi na spletni facebook strani župnije Žužemberk.

RZ

 

Želite prejemati tedenske novice iz območja Suhe krajine na vaš elektronski naslov? Vabljeni, da vpišete svoj e-mail v rumeno polje na vrhu spletne strani.

 

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja