Zaščitne maske lahko dobite na občini - Suhokranjske novice
Zaščitne maske lahko dobite na občini, 05. 04. 2020

Tudi v žužemberški občini so se našle prostovoljke, ki obvladajo šivanje. Izdelujejo zaščitne maske, ki jih lahko občani ob predhodnem dogovoru prevzamemo na občini. Zaščitna oprema (lahko tudi šal ali podobno ogrinjalo okoli ust in nosu) je trenutno obvezna oprema ob vstopu v trgovino, na pošto ali v druga javna mesta.

Ob tej priložnosti se župan še posebej zahvaljuje prostovoljnim občankam, ki izdelujejo maske in sicer ge. Mariji Pižem iz Mačkovca, ge. Mihaeli Ožbolt iz Žužemberka, ge. Bojani Krajnc iz Žužemberka, ge. Tereziji Sajevic iz Žužemberka in ge. Ivanki Zajec iz Prapreč. Zahvaljuje se tudi g. Alešu Šarcu, direktorju podjetja Seti d.o.o. iz Kranja, ki je za potrebe izdelovanja mask daroval material za šivanje mask. Zahvala pa velja tudi članom civilne zaščite, gasilcem, predstavnikom rdečega križa, in predstavnicama, ki opravljata pomoč na domu, za nesebično vključevanje v akcije za preprečevanje širjenja bolezni oziroma njene zajezitve.

Maske lahko med delavnikom prevzamete na občini. Ker uradnih ur trenutno ni, je obvezen predhodni dogovor. Kontaktna številka se nahaja na spletni strani občine: povezava

RZ

 

Želite prejemati tedenske novice iz območja Suhe krajine na vaš elektronski naslov? Vabljeni, da vpišete svoj e-mail v rumeno polje na vrhu spletne strani.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja