Amabile napolnile grajsko klet - Suhokranjske novice
Amabile napolnile grajsko klet, 23. 10. 2016

amabilekoncert-5Redki so dogodki, ko žužemberški grad poka po šivih. Nedvomno se je eden izmed njih zgodil prav danes. Dekleta iz vokalne skupine Amabile so grajsko klet napolnile do zadnjega kotička in svojim ubranim petjem raznežila prav vsa prisotna srca.

Amabile je vokalna skupina iz okolice Zagradca oz. Ambrusa, ki jo sestavljajo Monika Hočevar, Manca Hočevar, Polona Škoda in Nika Škoda. Dekleta so se odzvala na povabilo kulturnega društva Žužemberk in se tako prvič predstavila kot samostojna skupna. sponzor2Pripravile so širok glasbeni nabor in kar eno uro razvajale množico, ki jih je z bučnimi aplavzi spremljala od začetka do konca. Svoj vokalni nastop so popestrile z violino, violončelo, prečno flavto in kitaro, na klavirju pa jih je spremljal Žiga Jernejčič. Progam je s spremno besedo povezovala Natalija Hrovat. Ob koncu so se dekleta zahvalila prisotnim in organizatorjem, zahvalne besede pa sta kot predstavnika KUD Žužemberk izrekla tudi Klavdija Longar in Matej Kocjančič.

In tisti, ki ste koncert zamudili? Brez skrbi, že čez teden dni jim lahko prisluhnete v Ambrusu: Koncert glasbene skupine Amabile. Ne bo vam žal!

Foto: Rok Z.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja