Amabile napolnile grajsko klet

amabilekoncert-5Redki so dogodki, ko žužemberški grad poka po šivih. Nedvomno se je eden izmed njih zgodil prav danes. Dekleta iz vokalne skupine Amabile so grajsko klet napolnile do zadnjega kotička in svojim ubranim petjem raznežila prav vsa prisotna srca.

Amabile je vokalna skupina iz okolice Zagradca oz. Ambrusa, ki jo sestavljajo Monika Hočevar, Manca Hočevar, Polona Škoda in Nika Škoda. Dekleta so se odzvala na povabilo kulturnega društva Žužemberk in se tako prvič predstavila kot samostojna skupna. sponzor2Pripravile so širok glasbeni nabor in kar eno uro razvajale množico, ki jih je z bučnimi aplavzi spremljala od začetka do konca. Svoj vokalni nastop so popestrile z violino, violončelo, prečno flavto in kitaro, na klavirju pa jih je spremljal Žiga Jernejčič. Progam je s spremno besedo povezovala Natalija Hrovat. Ob koncu so se dekleta zahvalila prisotnim in organizatorjem, zahvalne besede pa sta kot predstavnika KUD Žužemberk izrekla tudi Klavdija Longar in Matej Kocjančič.

In tisti, ki ste koncert zamudili? Brez skrbi, že čez teden dni jim lahko prisluhnete v Ambrusu: Koncert glasbene skupine Amabile. Ne bo vam žal!

Foto: Rok Z.