Suhokranjci delovno aktivni a vseeno debeli? - Suhokranjske novice
Suhokranjci delovno aktivni a vseeno debeli?, 25. 10. 2016

zdravjeobcinezuzemberkNacionalni inštitut za javno zdravje je za leto 2016 objavil podatke o zdravju prebivalstva posameznih občin. Prebivalci žužemberške občine statistično spadamo rahlo pod povprečje glede na državni trend. Pohvalimo se lahko le z nadpovprečno delovno aktivnostjo in maloštevilnimi kadilci, medtem ko so naši otroci glede na povprečje prehranjeni, nadpovprečno smo bolniško odsotni, beležimo pa tudi nadpovprečno število bolezni zaradi alkohola.

sponzor2Občina Žužemberk je povprečno razvita. Prav tako je povprečno število prebivalstva nad 80 let. Kljub temu, da so naši otroci v povprečju prehranjeni, je njihov telesni fitnes podoben slovenskemu trendu. Nikakršna izjema nismo pri številu prejemnikov zdravil zaradi sladkorne bolezni ali strjevanja krvi, oskrbe na domu ali umrljivosti.

Vir: NIJZPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja