3. Martinov pohod od Žužemberka do Šumberka - Suhokranjske novice
3. Martinov pohod od Žužemberka do Šumberka, 08. 11. 2016

martinovpohod3-1Kot kaže je večina letošnjih pohodov bolj mokrih. Tudi naš Martinov pohod z gradu na grad je bil letos v znamenju dežja. Upam, da bo vino manj vodeno in bolj vinsko mokro.

Pred žužemberskim gradom se nas je zbralo sedem pohodnikov, med potjo pa smo dobili še enega. Tako smo imeli dve Sneguljčici in šest palčkov. Pravljično, ni kaj. Začeli smo prav dobro in v suhem vremenu. Od vasi Reber pa nas je nekaj časa pralo. Dež se je hitro utrudil in ponehal, mi pa ne in smo nadaljevali mimo cerkvice svete Katarine prav na grad Šumberk. To je bil včasih deželni grad, zdaj pa je v razvalinah in prav žalostno izgleda. Izvedeli smo nekaj grajskih legend in končali v »Drveni kafani«, kjer so nam pripravili pravo nedeljsko kosilo. Zaradi bojazni dežja, smo nadaljevali pohod z vozili in zaključili v Žužemberku na razstavi potic.

Naslednjič bom vzel s seboj tudi zelenko šmarnce, da bo sveti Martin zadovoljen z nami in nam bo namenil bolj suh dan, mokri pa bomo bolj od znotraj. Moča je moča, kaj ne?

Miran iz Boršta, foto: V.K.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja