Žužemberčan Danijel Koncilja državni prvak Francije

Foto: ascannesvolley.com

Vrhunski odbojkar, ki je svoje prve odbojkarske veščine krojil v Žužemberku, je s francosko ekipo Cannes osvojil naslov državnega prvaka Francije. Bloker Danijel Koncilja že od leta 2018 igra odbojko za klub, s katerim so se sinoči prebili v sam vrh državne lige. S svojo vrhunsko igro je nase opozoril že pred šestimi leti, ko je s slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Sofiji osvojil srebrno medaljo.

Cannes je v četrtfinalu najprej izločil Tourcoing, v polfinalu je bil boljši od Cambraia, v finalu pa še od Chaumonta. Slednji je dobil prvi finalno tekmo in z 2:0 v nizih vodil tudi na tretji odločilni tekmi, ki je odločala o prvaku, a Koncilja in druščina so vstali od mrtvih in se po 16 letih razveselili že rekordnega desetega državnega naslova. Cannes je zdaj sam na vrh po osvojenih naslovih, pri devetih ostajajo ekipe RC France, Paris in PUC. (Sportklub)

Kot mladi nadobudni odbojkar je s kariero pričel v žužemberškem odbojkarskem klubu. Leta 2009 ga je pot ponesla v Hit Nova Gorica in v Salonit Anhovo (2011). Kmalu za tem je zaigral za avstrijski klub SK Zadruga AICH/DOB (2013), nato pa za italijansko moštvo Kioene Padova (2016) in francoski Nice Volley-Ball (2017). Zadnji dve sezoni uspehe žanje v francoskem klubu AS Cannes.

Rok Z.