Župan občine Žužemberk je Jože Papež - Suhokranjske novice
Župan občine Žužemberk je Jože Papež, 03. 12. 2018

V nedeljo se je uspešno zaključil drugi krog lokalnih volitev za župana občine Žužemberk. Izbirali smo med zdajšnjim županom Francem Škufca in Jožetom Papežem. Slednji je s 57% postal novi župan občine Žužemberk.

Poleg g. Papeža smo za člane občinskega sveta v prvem krogu izvolili tudi 4 njegove kandidate (stranka NSi). 4 člane ima tudi g. Škufca (Razvojna lista Suhe krajine). Novost na političnem parketu je Lista mladih Suhe krajine, ki v občinski svet prinaša kar 3 nove obraze. Stolčke občinskega sveta bosta zasedala še dva člana stranke SDS ter po en član iz stranke Dobra država in Liste za razvoj Suhe krajine.

Volilna udeležba je bila tudi tokrat zelo visoka. Bila je več kot 2 in pol odstotka višja, kot v prvem krogu (68,86 %).Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja