Dvorski drevešček - Suhokranjske novice
Dvorski drevešček, 08. 12. 2018

Ideja o okrastivi dvorskega dreveščka je obrodila sadove…

Članice Kulturnega društva Dvor, smo v petek 30. novembra 2018 pripravile vse potrebno za izdelavo božično – novoletnih okraskov. V večnamensko dvorano na Dvoru je prišlo lepo število otrok z mamicami, babicami, sestricami in očki. Vsi skupaj smo poprijeli za čopič in nastali so krasni izdelki. Na lesene ovalne ploščice so otroci narisali zimsko – božične motive, izrezali smo tudi angelčke in okrasili male zvončke. Otroci so veseli, čeprav z umazanimi prstki, odšli domov brez okraskov, saj smo jim obljubili, da bomo s temi okraski okrasli dvorski drevešček. No, v bistvu je to lipa v centru Dvora, pri fontani. Z delom smo člani nadaljevali naslednji dan. Polakirali smo lesene ploščice, nanje navezali vrvice in dokončali angelčke.

Dan »D« je bil četrtek, 6. december 2018. V mraku smo člani na drevo obesili električne lučke, ki so čakale na naše otroke in na prižig. Po otroških pevskih vajah smo veseli odkorakali proti našemu dreveščku, ki je že čakal na okrasitev. Otroci Otroškega pevskega zbora Dvor ob Krki so zapeli dve pesmici in nato navdušeno s pomočjo staršev, v smehu in veselju, okrasili drevešček. Seveda so zasijale tudi lučke!

V mrzlem poznem popoldnevu je zadišalo tudi po vročem čaju, s katerimi smo se malo pogreli in se tudi posladkali s piškotki.

Hvala vam starši, da ste sodelovali in nas podprli pri našem projektu. Hvala vsem posameznikom, ki so nam priskočili na pomoč. Lepo je videti, da ste tudi vi navdušeni  nad našim delom in da cenite naše ideje in naš trud.

Tako, pa ga imamo! Okrašeno drevo v centru Dvora. Ste ga že videli? Ne? Le pridite in si oglejte te zanimive avtorske izdelke!

 

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica KD DvorPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja