Že trinajstič po poti Janeza Kmeta - Suhokranjske novice
Že trinajstič po poti Janeza Kmeta, 02. 04. 2019

Kulturno društvo Dvor je skupaj s Planinsko skupino Dvor iz PD Krka v nedeljo, 31. marca 2019, pripravilo že 13. pohod po poti Janeza Kmeta, ki se je s svojim pisateljevanjem trudil dati svoj pečat Suhi krajini. Z vsakoletnim pohodom želimo ohranjati in negovati vrednote Suhe krajine, kar je gibalo dela v našem društvu.

Okrog 130 pohodnikov se je zbralo na štartu v prijetno svežem nedeljskem jutru. Vsako leto se nam pridružijo pohodniki iz različnih koncev Dolenjske in tudi širše. Nekateri si želijo spoznati Suho krajino, drugi se rekreirati ali preživeti dan v dobri družbi, nekateri želijo obisk svete maše povezati z gibanjem ali pa pojesti kosilo v naravi. Pri organizaciji želimo zajeti vse interesne skupine in običajno nikogar ne razočaramo. Kljub raznoliki strukturi smo pohodniki hodili v skupini, navezali nova poznanstva in uživali v gostoljubju domačinov in organizatorjev. Na izhodišču se je bilo moč pogreti z domačo medico, ob poti nas je lokalni sadjar pričakal z jabolki, v Srednjem Lipovcu pohodnike že tradicionalno postrežejo gostoljubni domačini, po maši pa prigrizek pripravimo organizatorji, da si udeleženci naberejo moči za vzpon na Plešivico. Ves čas nas je spremljalo sonce, ki nas je prijetno ogrelo, zato je bila tokrat koča na Plešivici, kjer smo imeli malico, povsem prazna, za razliko od prejšnjih let, ko so se vsi želeli pogreti ob odprtem ognju.

Prijetno preživet dan bo mnogim ostal v spominu. Veseli smo vseh, ki se vračajo ali pridejo prvič. Še posebej smo veseli, da mnogi prepoznajo delo Kulturnega društva Dvor in prizadevanja, da Dvor postaja prepoznaven daleč naokrog.

Besedilo: Valerija Vidmar, članica KD Dvor

Foto: Jadranka Meglen in Vesna Može, članici KD DvorPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja