Zaključek upokojenske lige pikado ob Krki 2019/2020

Od lanskega novembra in do sobote 29.2.2020 je potekala upokojenska liga pikado ob Krki 2019/2020, ki jo je tokrat organiziralo in izvedlo društvo upokojencev Straža. Kot že znano že nekaj let upokojenci med sabo tekmujejo v ligi pikado ob Krki v kateri je udeleženo (6) šest društev upokojencev in sicer: Uršna sela, Prečna, Straža, Dolenjske toplice, Dvor in Žužemberk.

Zaključna sobota v gostišču Pod smreko v Potoku je se je najprej pričela s pozdravnim govorom predsednice DU Straža, nato pa s prijateljsko pikado tekmo, v kateri smo se žužemberški upokojenci kar dobro odrezali; ženske so bile prve, moški pa tretji.

Vse ostalo pa je bilo posvečeno minulim 10. kolom tekem pikado.( pet kol v letu 2019, pet kol v 2020). Med ekipami ženske v vseh desetih kolih so bile najboljše; 1. ekipa Uršna sela, 2. ekipa Prečna in 3. ekipa Straža. Za prva tri mesta so bili podeljeni pokali.

Posamično ženske: 1. Kostrevc Cirila-Prečna, 2. Žagar Anica-Uršna sela, 3. Retel Marica Dolenjske toplice. Za 1. mesto je bila podeljena medalja.

Med ekipami pikado moški so bile najboljše ekipe; 1. mesto Uršna sela, 2. mesto Prečna, 3. mesto Dolenjske toplice. ( ekipi Žužemberka je le za nekaj točk ušlo 3. mesto) Sledili so pokali za vse tri ekipe.

Posamično prvi trije;1. Celič Drago-Prečna, 2. Šulc Drago-Prečna, 3. Košir Filip-Prečna. Za 1. mesto je bila podeljena medalja.Po končani razglasitvi rezultatov je sledilo prijetno druženje ob topli malici in kozarčku po želji.

Za naslednje obdobje 2020/2021 pa je organizacijo in izvedbo prevzelo društvo upokojencev Žužemberk.

Kljub predahu do novembra, upokojenci ne mirujemo, saj potekajo priprave za tekmovanja upokojencev.

PZDU Dolenjske in Bele krajine. Najprej streljanje z zračno puško že v aprilu, potem sledi pikado, kegljanje na vrvici, šah, in ostale discipline. Smo pa DU Žužemberk organizatorji županovega pokala v pikadu v času trških dni…..se vidimo.

Jole