Vabilo: Pustno rajanje v Suhi krajini

Pustno rajanje za otroke na Dvoru

Kulturno društvo Dvor tudi letos pripravlja pustno rajanje za otroke. Vabljeni v nedeljo, 11. 2. 2018 v telovadnico na Dvor.

 

Kurenti v Žužemberku

Tako kot že vrsto let Društvo Koranti Poetovio Ptuj odlično sodeluje s Turistično zvezo Dolenjske in Bele krajine ter z mnogimi turističnimi društvi in občinami z Dolenjske. S svečnico se na Ptuju začenja že 58. mednarodni pustni festival, ki bo letos potekaj vse do 13.2.2018 in v okviru Kurentovanja se kurenti opravijo po vse Sloveniji in s tem prinašajo dobro voljo ter vabijo na osrednjo prireditev.

V okviru letošnjega popotovanja prijateljev iz Društva Korant Poetovio Ptuj na Dolenjskem bodo v Žužemberku nastopili v četrtek, 8. februarja, ob 17.00 uri, na trgu pred Žužemberškim gradom. Tu jih bodo pričakali domačini, pozdravil pa jih bo žužemberški župan Franc Škufca, predsednik TD Suha krajina in predsednik Turistične zveze Dolenjske in Bele krajine Jože Barbo. Poskrbljeno bo tudi za presenečenje… Zato ob 17h ne zamudite priložnosti, da v živo spoznate tradicionalne pustne like s Ptuja in se z njimi tudi poveselite, zaplešete in se fotografirate.

 

Prešernovanje

8. februarja bo ob 16.00 uri Pavilionu EASA pred žužemberškim gradom potekalo že tradicionalno PREŠERNOVANJE, kulturni dogodek v počastitev slovenskega kulturnega praznika.  V pavilionu EASA, ki je pomembno oživil trg, bodo ljubitelji poezije recitirali pesmi našega največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna in tudi ostalih izjemnih slovenskih pesnikov. Udeleženci bodo lahko predstavili tudi svoje lastne pesmi in se tako v praznovanje tudi aktivno vključili.  Da bo praznovanje primerno prešerno pa bomo poskrbeli s kuhanim vinom in drugimi dobrotami…

Vabljeni!