Vabilo: Pustno rajanje v Suhi krajini - Suhokranjske novice
Vabilo: Pustno rajanje v Suhi krajini, 06. 02. 2018

Pustno rajanje za otroke na Dvoru

Kulturno društvo Dvor tudi letos pripravlja pustno rajanje za otroke. Vabljeni v nedeljo, 11. 2. 2018 v telovadnico na Dvor.

 

Kurenti v Žužemberku

Tako kot že vrsto let Društvo Koranti Poetovio Ptuj odlično sodeluje s Turistično zvezo Dolenjske in Bele krajine ter z mnogimi turističnimi društvi in občinami z Dolenjske. S svečnico se na Ptuju začenja že 58. mednarodni pustni festival, ki bo letos potekaj vse do 13.2.2018 in v okviru Kurentovanja se kurenti opravijo po vse Sloveniji in s tem prinašajo dobro voljo ter vabijo na osrednjo prireditev.

V okviru letošnjega popotovanja prijateljev iz Društva Korant Poetovio Ptuj na Dolenjskem bodo v Žužemberku nastopili v četrtek, 8. februarja, ob 17.00 uri, na trgu pred Žužemberškim gradom. Tu jih bodo pričakali domačini, pozdravil pa jih bo žužemberški župan Franc Škufca, predsednik TD Suha krajina in predsednik Turistične zveze Dolenjske in Bele krajine Jože Barbo. Poskrbljeno bo tudi za presenečenje… Zato ob 17h ne zamudite priložnosti, da v živo spoznate tradicionalne pustne like s Ptuja in se z njimi tudi poveselite, zaplešete in se fotografirate.

 

Prešernovanje

8. februarja bo ob 16.00 uri Pavilionu EASA pred žužemberškim gradom potekalo že tradicionalno PREŠERNOVANJE, kulturni dogodek v počastitev slovenskega kulturnega praznika.  V pavilionu EASA, ki je pomembno oživil trg, bodo ljubitelji poezije recitirali pesmi našega največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna in tudi ostalih izjemnih slovenskih pesnikov. Udeleženci bodo lahko predstavili tudi svoje lastne pesmi in se tako v praznovanje tudi aktivno vključili.  Da bo praznovanje primerno prešerno pa bomo poskrbeli s kuhanim vinom in drugimi dobrotami…

Vabljeni!Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja