Vabilo: Pravljična noč in dan na Žužemberškem gradu, že 12-ta! - Suhokranjske novice
Vabilo: Pravljična noč in dan na Žužemberškem gradu, že 12-ta!, 16. 09. 2022

Slikovit in čaroben je ta naš Žužemberški grad, eden najslikovitejših gradov na slovenskem. Tudi letos bo kot v pravljici oživel s tradicionalno pravljično nočjo in dnevom na gradu. Seinsenbergensis Tumultus – viteški red Jurija in Volka Engelberta Turjaškega iz Žužemberškega gradu, ki deluje v okviru TD Suha krajina, bo skupaj s prijatelji srednjega veka, v soboto 17. septembra pripravil srednjeveško-renesančni pravljični grajski večer, v nedeljo, 18. septembra pa pravljični dan.

Na gradu bodo grajska gospoda, vitezi, grajske gospodične in otroci. Za otroke bo pripravljena zanimiva in poučna grajska raziskovalna pot. Večer bo ob odprtem ognju namenjen pripovedovanju in branju pravljic ter povesti, srednjeveški glasbi in opazovanju zvezd. Predstavljene bodo stare otroške igre iz obdobja srednjega veka in renesanse. Razstavljenega bo veliko orožja, ščitov, glasbenih instrumentov in še mnogo zanimivih predmetov.

Vljudno vabljeni, ne bo vam žal. Prireditve se udeležite le če ste zdravi.

Urnik:
sobota, 17. 9. 2022, od 17.00 do 21.00
nedelja, 18. 9. 2022, od 10.00 do 17.00

Vstopnina: dobra volja, zadovoljni pa bomo z vašimi prostovoljnimi darovi.Se strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja