Vabilo: Pravljična noč in dan na Žužemberškem gradu 2016

pravljicnanoc2016-1Žužemberški grad, eden najslikovitejših gradov na slovenskem, bo že šestič kot v pravljici zopet oživel z že tradicionalno pravljično nočjo in dnevom na gradu.

Seinsenbergensis Tumultus – viteški red Jurija in Volka Engelberta Turjaškega iz Žužemberškega gradu, ki deluje v okviru TD Suha krajina, bo skupaj s prijatelji srednjega veka skorajda iz vse Slovenije pripravil v soboto 24. septembra že 6. srednjeveško-renesančni pravljični grajski večer, v nedeljo pa pravljični dan.

Na gradu bodo obiskovalce sprejeli grajska gospoda, vitezi, grajske gospodične in otroci.

Za otroke bo pripravljena zanimiva in poučna grajska raziskovalna pot. Večer bo namenjen pravljicam in povestim, ki jih bomo poslušali ob ognju, srednjeveški glasbi in opazovanju zvezd.

Čez cel naslednji dan bo predstavljeno življenje na gradu. Predstavljeni bodo zapisi iz tega obdobja, potekala bo delavnica lokostrelstva, mečevanja, in srednjeveškega ter renesančnega plesa. Predstavljene bodo stare otroške igre iz obdobja srednjega veka in renesanse. Razstavljenega bo veliko orožja, ščitov, glasbenih instrumentov in še mnogo zanimivih predmetov.

Vljudno vabljeni, ne bo vam žal.

Urnik:

  • sobota, 24.9.2016, od 17.00 do 21.00
  • nedelja, 25.9.2016, od 10.00 do 17.00

 

Vstopnina: dobra volja, zadovoljni pa bomo z vašimi prostovoljnimi darovi

 

TD Suha krajina